Про Toper

С помощью огонька нашего основателя, работающего для человеческого счастья, мы поджариваем «кофе», каждое зерно которого преподносит счастье. Начиная с 1954 года мы объединяем наше нескончаемое творчество с умом, поступающим от исследований.

Наши сертификаты
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
Контакты
open

Який барабан ростера кращий?

Який барабан ростера кращий?

 
 
В світі обсмажувальників часто можна зустріти суперечність який барабан кращий?  для обсмаження кави, металевий, з нержавійки, однослойний, чи двухслойний барабан? В даній статті ми спробуємо розібрати всі плюси та мінуси серця ростера. 
 
Почнем з металу. 
 
За свою еру ростери пережили безліч удосконалень та модифікацій,  в основному це було удосконалення барабану та систем управління. Матеріал для самого барабану вибирали ретельно оскільки сам метал повинен добре проводити тепло, та при цьому добре його зберігати. Першочергово використовувались однослойні чугунні барабани, товсті, важкі і дуже доргі у виробництві. В даний час такі типи барабанів зустрінеш тільки на старих моделях рострів. Де не де у виробників можна зустріти барабан з нержавіючої сталі - який щоправда підходить хіба що для об смаження горіхів та насіння соняшнику а не як для кави. Через нестабільність температури.
 
Сучасні ростери представляють собою барабани з листової сталі з домішками інших металів, які добре проводять тепло, витримують високі температури та одночасно зберігають тепло в середині машини. 
 
Все починалось з однослойних барабанів зі сталі, розглянемо ж їхні переваги та недоліки. 
 
До переваг можна зачислити ціну виробництва що впливає на загальну ціну обладнання, теплопровідність, швидкість в розігріванні обладнання. Серед мінусів можна назвати нерівномірний прогрів металу через часткові втрати тепла через товщину, та фактичний безпосередній вплив полум'я на зерно, що супроводжується іноді підгорянням зерна 10-15 зернин з партії може бути згорівшим.  Даний тип барабану достойно підходить ростерам до 2 кілограм завантаження - оскільки розміри барабану дозволяють рівномірно прогріватися. Зі збільшенням об'єму ростера втрачається якість кінцевого продукту. Такі типи барабанів переважно використовують в серіях промислових ростерів Toper TKM X серії для обсмаження комерційного дешвого зерна. 
 
Сучасні барабани з прошарком повітря двухслойні барабани!
 
Грамотне поєднання металу зі знаннями тепло динаміки допомго інженерам створити новітній барабан. 
 
Зразу почнемо з мінусів даного типу барабану - довге прогрівання ростера 30-40хв (і це єдиний мінус) . Чому? 
 
Внутрішня стінка повинна нагрітися від повітря яке в свою чергу нагріває зовнішня стінка яку нагріває полум'я. Така технологія дозволяє якісно прогріти барабан та підготувати його до роботи а от це вже плюс, оскільки рівномірно прогрітий барабан це запорука якісного обсмаження. Наступний важливий плюс це тепло збереження, така конструкція барабану дозволяє дуже добре зберігати тепло оскілки загальна товщина  до 20мм. 
 
Довговічні та надійні - так можна охарактеризувати даний тип барабану. Ресурс барабану під час правильної  експлуатації 30-50 років. Нагадаємо вам що даний тип барабану установлюється на серіяx ростерів Toper TKM SX, Probat, Joper, Giesen.
 
Про секрети правильної експлуатації ви можете прочитати перейшовшо по ссилці "Правильня експлуатація ростерів".  Чим ще відрізняється серія X від SX ви моджете прочитати перейшовши по ссилці "Різниця серії ростерів TKM SX та TKM X"
 
Share this Post
 
Комментарии
  •    58000, Украина, г. Черновцы,
         ул. Героев Майдана 160,
  •    +38 (050) 664-3852 Тетяна
  •    +38 (095) 812-3288 Роман
  •    ua.toper
  •  ua.toper@gmail.com

О Нас

Наша дружба с клиентами, создающими самый социальный напиток мира, начинается с первого зажатого винта и продолжается после измельчения последнего зерна.

 

Именно поэтому мы всегда рядом с нашими клиентами со всех четырёх сторон света и ​они для нас часть большой семьи Тoper.