Як правильно вибрати приміщення для цеху і які потрібно документи по обсмаження кави?
Останнім часом все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Оскільки технологія обсмажування кави стала доступнішою для людей. Устаткування для обсмажування кави тепер можна поставити прямо у себе в кафе або ж в іншому місці яке відповідає вимогам для установки ростера.
1. Вибираємо спочатку ростер (для наочного прикладу ). Ростери поделяються за типом обсмаження (газова або ж електрична)
- Газове підключення - це значить, що нагріватися ростер за допомогою газу. До такого ростреру обов'язково потрібна підключення 220 або 380 V. (Для електро моторів і автоматики)
А також для установки газового обладнання в обов'язковому порядку потрібно дозвіл і проект (сертифікати по обладнанню повинні надати представник).
- Електричний ростер - зажадає електричне підключення 220-380V.
2. Установка ростера
Щоб правильно встановити ростер потрібно:
- Рівну тверду підлогу (яка може витримувати навантаження) Бетон, плитка, паркет ...
- Система вентиляції можна використовувати загальною вентиляцію для ростерів до 3 кг завантаження (після 3 кг завантаження рекомендується використовувати окрему вентиляційну шахту)
- Електричні розетки 220-380V (Уточнюйте формат розетки)
3. Розміри та вимоги до приміщення
- Відстань від стіни до ростер має бути в радіусі 150-200мм.
- Від стелі 100-150мм (від верхньої точки ростера)
- Площа складу під зелену каву 6-10м2 (рекомендується)
- Площа складу під готову продукцію 5-7м2 (рекомендується)
- Також приміщення повинно мати вбиральню з сантехнічним вузлом.
- Приблизна мінімально рекомендована загальна площа приміщення від 40 м2. (для всього виробництва на ростері завантаженням до 15 кг)
- для кафе це площа дорівнює від 8-15 м2 (Оскільки ростер тут переважно завантаженням від 1 до 5 кг)
- Рекомендується наявність вікна
4. Документи для реєстрації обладнання
- Експлкатаційній дозвіл СЕС. Дозвіл видається на виробництво, про те, що воно відповідає вимогам закону. Для цього дозволу потрібно Робочий проект з перепланування приміщення, на якому буде зображена де яке обладнання знаходиться.
- Наступний документ - це протокол досліджень, який видається на приміщення, яке буде оглядати СЕС. Також побічно вони роблять перевірку кави, для вимірювання в ній показників.
- Також буде дослідження освітлення, води, повітря в цеху.
- Наступне - це протокол випробувань і сертифікат відповідності.
- Далі штрих-коди. Для продажу продукції в мережах магазинів.
- Далі подається декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Вона подається до територіального підрозділу ДСНС.
- Далі - Охорона праці. Директор (або інша особа, наприклад технолог, або інша особа) повинна пройти навчання з охорони праці. Потім в цьому ж закладі треба буде зареєструвати журнали з охорони праці, в яких будуть розписуватися працівники
Комментарии