Про Toper

С помощью огонька нашего основателя, работающего для человеческого счастья, мы поджариваем «кофе», каждое зерно которого преподносит счастье. Начиная с 1954 года мы объединяем наше нескончаемое творчество с умом, поступающим от исследований.

Наши сертификаты
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
  • ISO 9001-2008
Контакты
open

Як правильно вибрати приміщення для цеху і які потрібно документи по обсмаження кави?

Як правильно вибрати приміщення для цеху і які потрібно документи по обсмаження кави?

 
 

Останнім часом все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Оскільки технологія обсмажування кави стала доступнішою для людей. Устаткування для обсмажування кави тепер можна поставити прямо у себе в кафе або ж в іншому місці яке відповідає вимогам для установки ростера.

1. Вибираємо спочатку ростер (для наочного прикладу ). Ростери поделяються за типом обсмаження (газова або ж електрична)

- Газове підключення - це значить, що нагріватися ростер за допомогою газу. До такого ростреру обов'язково потрібна підключення 220 або 380 V. (Для електро моторів і автоматики)

А також для установки газового обладнання в обов'язковому порядку потрібно дозвіл і проект (сертифікати по обладнанню повинні надати представник).

- Електричний ростер - зажадає електричне підключення 220-380V.

2. Установка ростера

Щоб правильно встановити ростер потрібно:

- Рівну тверду підлогу (яка може витримувати навантаження) Бетон, плитка, паркет ...
- Система вентиляції можна використовувати загальною вентиляцію для ростерів до 3 кг завантаження (після 3 кг завантаження рекомендується використовувати окрему вентиляційну шахту)
- Електричні розетки 220-380V (Уточнюйте формат розетки)

3. Розміри та вимоги до приміщення

- Відстань від стіни до ростер має бути в радіусі 150-200мм.
- Від стелі 100-150мм (від верхньої точки ростера)
- Площа складу під зелену каву 6-10м2 (рекомендується)
- Площа складу під готову продукцію 5-7м2 (рекомендується)
- Також приміщення повинно мати вбиральню з сантехнічним вузлом.
- Приблизна мінімально рекомендована загальна площа приміщення від 40 м2. (для всього виробництва на ростері завантаженням до 15 кг)
- для кафе це площа дорівнює від 8-15 м2 (Оскільки ростер тут переважно завантаженням від 1 до 5 кг)
- Рекомендується наявність вікна

4. Документи для реєстрації обладнання

- Експлкатаційній дозвіл СЕС. Дозвіл видається на виробництво, про те, що воно відповідає вимогам закону. Для цього дозволу потрібно Робочий проект з перепланування приміщення, на якому буде зображена де яке обладнання знаходиться.
- Наступний документ - це протокол досліджень, який видається на приміщення, яке буде оглядати СЕС. Також побічно вони роблять перевірку кави, для вимірювання в ній показників.
- Також буде дослідження освітлення, води, повітря в цеху.
- Наступне - це протокол випробувань і сертифікат відповідності.
- Далі штрих-коди. Для продажу продукції в мережах магазинів.
- Далі подається декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Вона подається до територіального підрозділу ДСНС.
- Далі - Охорона праці. Директор (або інша особа, наприклад технолог, або інша особа) повинна пройти навчання з охорони праці. Потім в цьому ж закладі треба буде зареєструвати журнали з охорони праці, в яких будуть розписуватися працівники

 
Share this Post
 
Комментарии
  •    58000, Украина, г. Черновцы,
         ул. Героев Майдана 160,
  •    +38 (050) 664-3852 Тетяна
  •    +38 (095) 812-3288 Роман
  •    ua.toper
  •  ua.toper@gmail.com

О Нас

Наша дружба с клиентами, создающими самый социальный напиток мира, начинается с первого зажатого винта и продолжается после измельчения последнего зерна.

 

Именно поэтому мы всегда рядом с нашими клиентами со всех четырёх сторон света и ​они для нас часть большой семьи Тoper.